Ναός του Ποσειδώνα, στο ακρωτήριο του Σουνίου

Φτιάξτε το δικό σας καρτ ποστάλ άπο τον Ναού του Ποσειδώνα σε ένα γραφικό ταξίδι από την Αθήνα. Το ακρωτήριο Σούνιο απέχει μόλις 45 μίλια (70 χιλιόμετρα) από την Αθήνα, καθιστώντας το ιδανικό χαλαρό απόγευματινο προορισμό.

Ο δρόμος προς το Ακρωτήριο του Σουνίου περνά τις ειδυλλιακές παραλίες του Σαρωνικού – Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα – καθώς και αμέτρητες σπηλιές. Οι αρχαίοι Έλληνες σίγουρα ήξεραν πώς να επιλέξετε μια θέση για έναν ναό, το Σούνιο είναι μια αξιόλογη περιοχή. Ναός του ακρωτηρίου του Ποσειδώνα είναι σκαρφαλωμένο σε μια βραχώδη κορυφή του λόφου με θέα τη θάλασσα, ένα λαμπερό λευκό φάρο για τους αρχαίους (καθώς και σύγχρονες) ταξιδιώτες κατά μήκος αυτό το απόκρυμνο τμήμα της ακτής.

Η θέα προς το Αιγαίο είναι μαγευτική, που εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή προς την Κέα και την Πελοπόννησο σε μια καλή ημέρα. Ο Ναός του Ποσειδώνα χτίστηκε το 44 π.Χ., και πολλά από τους αρχικούς δωρικούς κίονες του είναι ακόμα όρθιοι.

Επίσης μπορούμε να κανονίσουμε την προσωπική σας πρόγραμμα σε προτιμήσεις σας.

Αν είναι όλη την ημέρα περιοδεία θα ξεκινήσει με κολύμβηση σεαπό μία από τις παραλίες της προτιμηση σας ή για ελευθερες καταδύσεις με μάσκα.

Μετά από αυτό μπορούμε να πάμε για φαγητό με πολύ ωραία τοπική ψαροταβέρνα (Βοτσαλάκια) με καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα.

Και το απόγευμα να επισκεφθείμε το ναό του Ποσειδώνα.

Εξαιρέσεις:

• Τρόφιμα και ποτά, εκτός αν ορίζεται • Φιλοδωρημάτων (προαιρετικό)